شیوع بیماری کرونا باعث افزایش بی سابقه نرخ بیکاری شده و این به ویژه برای خریداران خانه نگران کننده است. اگر جزو 23.1 میلیون آمریکایی هستید که اخراج شده اید یا به مرخصی بدون حقوق رفته اید، ممکن است نگران آینده مالی خود باشید. اگر امیدوار بودید که خانه بخرید – چه در حال حاضر و چه در چند سال آینده – ممکن است برایتان سوال شود که وضعیت فعلی بیکاری شما چه تاثیری بر این برنامه ها خواهد گذاشت.
مسکن آمریکا، با انتخاب گزیده ای از مطلب منتشر شده در سایت realtor، چند نکته را ذکر می کند که می توانید با در نظر گرفتن آنها، شرایط خود در دوران بیکاری را مدیریت کنید.
- اگر بیکار شوید می توانید خانه بخرید؟
اگر شغل خود را در پروسه خرید خانه یا بعد از اینکه پیشنهاد خرید داده باشید، از دست بدهید، ممکن است مجبور شوید خرید را به تعویق بیندازید. علت آن این است که با توجه به کاهش درآمد، شانس شما برای اخذ وام مسکن کم می شود، مگر اینکه همسر یا شریک زندگی شما درآمد قابل توجهی داشته باشد که بتواند وام را به تنهایی پرداخت کند. حتی اگر هر هفته چک های بیکاری دریافت می کنید، این پول درآمد موقت محسوب می شود، بنابراین نمی توان از آن برای دریافت وام استفاده کرد. البته وقتی دوباره کار پیدا کردید، می توانید برای دریافت وام مسکن اقدام کنید. این یعنی بیکاری در طولانی مدت تاثیری روی برنامه های شما نخواهد گذاشت.
- چه مدت بعد از بیکاری می توانید خانه بخرید؟
حتی اگر شغل جدیدی پیدا کنید، این بدان معنی نیست که می توانید بلافاصله خانه بخرید. دلیلش این است که وام دهندگان می خواهند قبل از وام دادن به شخص، سابقه ثبات شغلی فرد را ببینند. اشتغال باید به صورت پایدار برقرار شود. وام دهندگان معمولاً وام گیرندگان را ملزم به داشتن شش ماه اشتغال در کار فعلی و دو سال اشتغال مستمر می دانند. وقفه در اشتغال برای کسانی که بیش از 2 سال اشتغال به کار داشته اند، تاثیری روی دریافت وام مسکن ندارد.
- بیکاری چه تاثیری روی کردیت اسکورتان خواهد گذاشت؟
در حالی که بیکاری به خودی خود امیدهای خرید مسکن در آینده را به خطر نمی اندازد، اما کارشناسان مالی هشدار می دهند آنچه که می تواند این برنامه ها را به خطر بیاندازد، نحوه مدیریت امور مالی در این دوران است. بیکاری می تواند بودجه شما را به گونه ای تحت فشار قرار دهد که به کردیت اسکورتان آسیب بزند.
وام دهندگان کردیت اسکور شما را بررسی می کنند تا ارزیابی کنند که چگونه بدهی های گذشته را مدیریت کرده اید. اسکور بین 650 تا 700 خوب است. اسکور زیر 650 مطلوب نیست و تعداد وام دهندگانی که به این اسکور وام می دهند، محدود تر است.
در زمان بیکاری کردیت اسکور می تواند به اشکال مختلفی آسیب ببیند. مثلا اگر قبض های پرداختی شما عقب بیفتد، به کردیت اسکور آسیب وارد می شود و امتیاز را پایین می آورد. بیکاری همچنین می تواند با تأثیر منفی بر نسبت بدهی به درآمد، یعنی میزان درآمد تقسیم بر بدهی، کردیت اسکور شما را پایین بیاورد. هر عاملی که بر درآمد یا بدهی تأثیر بگذارد، ممکن است نسبت بدهی به درآمد را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
مثلا در حین بیکاری ممکن است بیش از پیش از کردیت کارت خود استفاده کنید و بنابراین بیشتر از قبل بدهکار شوید. این امر تاثیر منفی بر روی نسبت بدهی به درآمد شما دارد و وام دهندگان هم برای اعطای وام تردید می کنند.
به طور کلی اگر می خواهید در آینده خانه بخرید، باید مراقب باشید که حتی اگر بیکار هستید، به مدت طولانی بدهکار نباشید. شما باید پولتان را به بهترین نحو پس انداز کنید. در صورت بیکاری تمام مخارج غیرضروری را کاهش داده و تمام تلاش خود را برای پرداخت به موقع قبوض به کار بگیرید تا کردیت اسکورتان کاهش نیابد. اگر در دوران بیکاری زیاد بدهکار نشوید، نسبت بدهی به درآمد هم به مرور زمان بهبود می یابد.
- چگونه امور مالی خود را در دوران بیکاری مدیریت کنید؟
همیشه سعی کنید تا حداقل اقساط وام های خود را پرداخت کنید، زیرا در غیر این صورت کردیت اسکورتان آسیب می بیند.
با صاحب خانه، شرکت کردیت کارت، خدمات رفاهی، فروشنده خودرو و … تماس بگیرید که ببینید چه گزینه هایی پیش رو دارید. مثلا برنامه پرداخت، تعویق، یا فوربرنس. همچنین ممکن است با بررسی برخی موارد مانند بیمه، بتوانید از هزینه های آن بکاهید. اگر نمی توانید قبضی را بپردازید، بهتر است با شرکت مورد نظر تماس بگیرید تا ببینید چه راهکارهایی پیش رو دارید.
- چگونه می توان از بیکاری بازگشت؟
اگر در زمان بیکاری، کردیت اسکورتان کاهش یابد، اشکالی ندارد، اما جبران و اصلاح آن زمان بر است. می توانید در مدت شش ماه الی یک سال اسکورتان را افزایش دهید و دوباره به مسیر خرید خانه بازگردید.
قصد خرید یا فروش خانه دارید ولی نمی دونید از کجا باید شروع کنید؟ برای دریافت مشاوره رایگان به زبان فارسی با شماره 2026304803 تماس بگیرید
ترجمه: مسکن آمریکا l منبع: realtor.com