امسال یکی از عجیب ترین سال ها بود و تغییرات زیادی در بسیاری از جنبه های زندگی به وجود آمد. بازار مسکن و املاک هم از این قاعده مستثنی نبوده و شاهد تغییرات بسیاری شدیدی بوده است.
مسکن آمریکا، با انتخاب گزیده ای از مقاله منتشر شده در سایت Forbes، مطلب زیر را به شما تقدیم می کند.
تغییر مثبتی که به وجود آمده این است که نرخ های بهره وام مسکن کم شده و افراد زیادی شهرهای بزرگ را ترک کرده اند و این باعث شده تا بازار مسکن خانه های Single Family بسیار داغ شود. این یعنی افرادی که قبلا نمی توانستند خانه بخرند، الان توانایی بیشتری برای خرید خانه خواهند داشت. افرادی که هنوز شاغل هستند و حدود 20 درصد هزینه خرید خانه را به صورت نقد دارا می باشند و دارای کردیت اسکور بالای 700 هستند، می توانند از این نرخ های کم بهره مند شوند. بقیه همچنان در بازار اجاره باقی خواهند ماند.
اما آیا این امر باعث آسیب به بازار اجاره می شود؟ نه. البته به جز آپارتمان های شهری که مردم در حال ترکشان هستند. در بحبوحه ی این قرنطینه مردم آموخته اند که می توانند در خانه یا هر مکانی که ارتباط اینترنتی داشته باشد، کار کنند. وجود اتاق کار در خانه به یکی از نیازهای جدید خانواده ها تبدیل شده است.
آیا پس از پایان همه گیری کرونا، کارمندان علاقه ای به بازگشت به محل کار خود دارند؟ به احتمال زیاد نه. با تاثیری که این بیماری بر جامعه داشته، پیش بینی می کنیم که اجاره بها در شهرهای بزرگ با افزایش موجودی خانه، پایین می رود. ظاهراً علاقه به زندگی اشتراکی – که محبوبیت زیادی پیدا کرده بود – برای کسانی که در شهرهای بزرگ اقامت دارند، کم شده است. با کاهش اجاره بها و دسترسی به آپارتمان های سنتی ، این قبیل گزینه ها محبوبیت خود را از دست می دهند .
صنعت اجاره فضای اداری و تجاری نیز تغییر کرده است. شرکت ها، که غالباً فضا های اداری بزرگ را به مدت طولانی اجاره می کنند، متوجه شدند که کارمندانشان نمی خواهند دوباره به فضای اداره برگردند. کسانی که مایل به کار در اداره هستند، می توانند در مکان های کوچکتر که دارای سالن اجتماعات برای جلسات احتمالی هستند، کار کنند. شرکت ها می بایست مدت اجاره نامه خود را تغییر دهند و فضای کاری خود را کاهش دهند زیرا کار کردن از خانه باعث بروز تغییرات شدیدی در این زمینه شده است.
این روزها مالکان ساختمان های اداری سعی می کنند این ساختمان ها را به ساختمان های مسکونی با فضای کار تبدیل کنند. علاوه بر این، دیگر مراکز پشتیبانی و فروش هم کاملا به صورت غیرحضوری در می آیند و وجود مراکز تماس دیگر لزومی ندارد. این یعنی شرکت ها دیگر مجبور نیستند فضای اختصاصی برای خدمات و امور مشتریان تعبیه کنند و در هزینه ها صرفه جویی خواهند کرد.
اما این خبر برای سرمایه گذاران این نوع ساختمان ها خوشایند نیست، چون مجبورند سریعاً خود را وفق دهند یا با ضرر شدیدی مواجه شوند. مشاغل کوچک تر – مانند دفاتر حسابداری، گروه های حقوقی و کلینیک های دندانپزشکی، سالن های ورزشی و اسپا – از نظر نیاز مداوم آنها به فضای اداری تجاری تغییر چندانی نخواهند کرد.
بسیاری از مغازه های کوچک و خرده فروشی ها از قرنطینه ضرر می برند. راه اندازی مجدد و تعطیلی های بعدی رستوران ها را به ورشکستگی نزدیک می کند. ترس بزرگتر زمانی است که وقتی بودجه PPP تمام شود. بسیاری از مشاغل شهرهای کوچک نتوانستند در مقابل طوفان کرونا استقامت کنند. این وسط فقط صاحبان مشاغل متضرر نیستند، بلکه صاحبان آن املاک اجاره ای نیز از این جریان متضرر شدند. این سرمایه گذاران هنوز باید قسط وام، بیمه و مالیات را پرداخت کنند و هیچ پولی از اجاره ملک خود دریافت نمی کنند.
به طور خلاصه، آینده رستوران ها ،کافه ها ،مشاغل خرده فروشی کوچک و دارندگان فضای بزرگ اداری تاریک است. بانک ها اقساط خود را نبخشیده اند، فقط در بعضی موارد وقت پرداخت آنها را به تاخیر انداخته اند. این یعنی به زودی وام گیرندگان مجبورند مبالغ زیادی به بانک ها پرداخت کنند و ممکن است به دلیل بسته بودن این مشاغل، با مشکل مالی برخورد کنند.
آن دسته از سرمایه گذاران که پول نقد آماده برای سرمایه گذاری دارند، می توانند املاکی را که به فروش گذارده شده اند بخرند. این شرایط هم به زودی سپری خواهد شد و خیلی ها که سرمایه خود را از دست داده اند می توانند مجددا به آن دست یابند.
قصد خرید یا فروش خانه دارید ولی نمی دونید از کجا باید شروع کنید؟ برای دریافت مشاوره رایگان به زبان فارسی با شماره 2026304803 تماس بگیرید
ترجمه: مسکن آمریکا l منبع: forbes.com