5.1 پیش از ارائه پیشنهاد خرید خانه به چه نکاتی توجه کنیم؟

برای خرید خانه مورد نظر برخی استراتژی ها را پیش بگیرید.

بعد از پشت سر گذاردن مراحل دریافت نامه پیش تأییدیه وام، وقت آن است که قیمت پیشنهادی خود را به فروشنده ارائه دهید. هر چه قدر هم که ذوق زده باشید، بهتر است قبل از این کار دست نگه دارید و جواب دو سوال مهم زیر را دریابید تا متضرر نشوید:

  1. آیا خانه مورد نظر مشکلاتی دارد که روی قیمت پیشنهادی شما تاثیر بگذارد؟
  2. خانه های مشابه در همان منطقه اخیرا با چه قیمت هایی فروخته شده اند؟

برای یافتن جواب این سوالات باید به اطلاعات ملک، نتیجه بررسی خودتان، و آنالیز مقایسه ای بازار یا CMA توجه کنید.

هر موقع که احساس کردید نیاز به اطلاعات دیگری دارید، می توانید با مراجعه به صفحه تایملاین مسکن پاسخ سوالات خود را بیابید و تک تک مراحل خرید مسکن را مشاهده کنید!

اطلاعات ملک یا Property disclosure statement

در بسیاری از ایالت ها فروشندگان به طور قانونی ملزم به تهیه فرم افشای اطلاعات ملک هستند و باید تمامی مشکلات خانه را که از آن آگاه هستند، در آن فرم ذکر کنند. اگر از قوانین ایالت خود آگاه نیستید، می توانید از مشاور خود سوال کنید.

این فرم اطلاعات مهمی در مورد شرایط خانه می دهد، اما یادتان باشد که نباید فقط به آن متکی بود. حتی اگر فروشنده در فرم اعلام کند که هیچ یک از لوازم و سیستم های خانه مشکلی ندارند، ممکن است به این معنی باشد که او هنوز از وجود این مشکلات خبردار نیست.

  • آیا فروشنده می تواند مشکلی را از خریدار مخفی نگه دارد؟

اگر فروشنده اطلاعات صادقانه در اختیارتان قرار ندهد و متضرر شوید، می توانید حتی بعد از گذر چندین سال از او شکایت کنید. از آن جایی که قوانین ساخت و ساز بسیار مهم هستند، فروشنده حتما باید اعلام کند که آیا چیزی به خانه اضافه کرده و مجوز های لازم را دریافت کرده است. حتی بد نیست بررسی کنید و ببینید که آیا این فرم به تایید شهرداری رسیده است یا نه.

بررسی های شخصی

تا وقتی که فروشنده پیشنهاد خرید شما را قبول نکند امکان بازرسی حرفه ای از ملک وجود ندارد، اما به این معنی نیست که خودتان نتوانید ملک را بررسی کنید. البته یادتان باشد که این کار جایگزینی برای بازرسی حرفه ای از ملک نیست، ولی گاهی اوقات با یک بررسی ساده، که نکات آن در زیر آورده شده است، می توانید متوجه شرایط کلی خانه مورد نظر بشوید.

  • در اولین فرصت و بدون حضور فروشنده حداقل یک ساعت وقت برای بازدید و بررسی خانه مورد نظر بگیرید.
  • چراغ قوه و وسیله ای برای یادداشت نکات به همراه خود داشته باشید.
  • از بررسی خانه و عکس گرفتن از آن خجالت نکشید. حتما به زیرزمین، زیر شیروانی، مجرا های باریک، کمد ها، داخل کابینت ها و… توجه کنید.
  • به فضای بیرونی خانه مانند حیاط و گاراژ توجه کنید و ببینید که آیا فرسوده شده اند یا نه.
  • از فروشنده بخواهید گزارش تعمیرات اخیر را در اختیارتان قرار دهد.
  • به آسیب های ناشی از آب بسیار دقت کنید زیرا که ممکن است باعث آسیب اساسی به ساختمان شوند.
  • یک بار در روز و یک بار در شب محله را بررسی کنید. چه قدر شلوغ یا پر سر و صداست؟
  • با همسایگان صحبت کنید تا در مورد ملک و محله آن اطلاعات کسب کنید. با این کار با آن ها هم آشنا می شوید.

آنالیز مقایسه ای بازار

مشاور خانه ای که برای خود انتخاب کرده اید ملزم به تهیه آنالیز مقایسه ای بازار معروف به CMA یا comp هست. البته یادتان باشد که این آنالیز ارزیابی حرفه ای قیمت نیست و صرفا با توجه به اطلاعات خانه های مشابه، رنج قیمتی خانه مورد نظر را مشخص می کند. به احتمال زیاد فروشنده هم به این آنالیز دسترسی دارد و می داند که قیمت مناسب برای ملک خود چیست.

با رعایت این نکات، از شرایط کلی خانه سر در می آورید و دستتان در ارائه پیشنهاد باز تر می شود. مثلا اگر سقف خانه یا پارکت های آن قدیمی شده باشند، می توانید قیمت کمتری به فروشنده پیشنهاد دهید و در این بین مقداری پول برای خودتان پس انداز کنید.

هر موقع که احساس کردید نیاز به اطلاعات دیگری دارید، می توانید با مراجعه به صفحه تایملاین مسکن پاسخ سوالات خود را بیابید و تک تک مراحل خرید مسکن را مشاهده کنید!

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.